Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier

Jack Russell terrier er en hunderase av hundetypen terrier. Dens opprinnelse er fra England.

Opprinnelig en jakthund, men bruksområder i dag er heller som selskapshund og til agility, og som turvenn. Rasen har også vært å se i filmer og TV-serier.

Selv om dette er en liten hunderase, så passer den ikke for sofagriser.

Jack Russel terrier er en liten hund men varierer i dag både i størrelse og utseende. Til tross for at dette er en liten hund, så er det mye hund fordelt på få kilo. Som sagt er ikke dette en hund for sofafolket. Av en jack russel terrier kreves det at man tilbyr sin hund mye mosjon og mental stimulering. Det sies også at disse hundene kan være litt sta, men det finnes selfølgelig indivituelle forskjeller.

Utseende: Jack Russel har korte ben, og knappører som skjuler øregangen. Pelsen kommer i flere forskjellige varianter (slett, broken og ru), og pelsstell varierer dermed ettersom hvilken type pels hunden har. En ruhåret krever for eksempel mer regelmessig pleie enn en slett jackrussel terrier. Jack Russel terrier kan på mange måter minne om en Fox terrier både i utseende og væremåte, selv om det også er distinkte forskjeller, og for et trent hundeøye er det lett å se forskjeller.

Dressur og oppdragelse: I oppdragelsen av en Jack Russell terrier må man være klar over at denne lille krabaten gjerne tar lederrollen i en familie dersom eieren ikke er konsekvent på å etablere en rangordning. Utgangspunktet for et godt hundehold er gjensidig respekt mellom hunden og dens tobente familiemedlemmer. For en førstegangseier vil det være fornuftig å delta på valpekurs og hundekurs.

Sykdommer hos Jack Russel terrier: Rasen har få sykdommer som er knyttet opp spesifikt mot denne hunderasen. Dersom eieren ikke forsørger hunden og påser at den får den mosjon og hundemat som er nødvendig for god helse, kan selvfølgelig en Jack Russell terrier også utvikle sykdommer. Alt i alt en hunderase som er svært frisk, og plages med svært få sykdommer. Ifølge Wikipedia har Jack Russell terrier et forventet livsløp på 12–18 år, altså kan det være store individuelle forskjeller.

Historikk til Jack Russell terrier: For den som er interessert i historikken til rasen, finnes egne rasebøker som går i detalj på dette, men kort fortalt så ble den avlet frem av en engelsk pastor ønsket en ny type hund for sine egne behov innen jakt, og brukte da en flokk med foxterriere i avlsarbeidet. Hans mål var å lage en jakthund som var utholdene nok til å bli med hans foxhunder på revejakt, men samtidig mindre og smidigere slik at hunden kunne jage reven ut av revehiet. Pastorens navn var John Russell, derav navnet Russell, men hvor i alle dager kommer Jack fra? Spør historikerne.

Lynne hos Jack Russell Terrieren skal være selvstendig, meget energisk og i overkant smart hund. Det er derfor er stor fordel med erfaring fra tidligere hundehold, selv om dette ikke er påkrevd dersom man er forberedt på oppgaven det innebærer å eie hund, og man mottar kyndig veiledning fra andre hundefolk. Rasen er IKKE av natur aggressive mot andre hunder.

Jack Russel terrieren er en sjarmerende liten hund, men før man går til anskaffelse av en slik krabat bør man først snakke med en seriøs oppdretter og andre eiere av denne hunderasen.

Foreslå en bedre rasepresentasjon av jack russell terrier

Jack Russell Terrier bilder

Jack Russell Terrier Jack Russell Terrier Jack Russell Terrier Jack Russell Terrier

Tilsvarende raser

Listen under viser et utvalg raser som har likhetstrekk med jack russell terrier:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrier


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.