Komondor

Komondor

Skriv ny rasebeskrivelse

Komondor er en hyrdehund. Den egner seg godt til å beskytte buskap.

Komondor kan benyttes som vakthund. De kan trenes opp til å skremme og eventuellt angripe inntrengere.

Komondor har sitt opphav fra Ungarn.

Komondor er en svært klok rase. Mental stimulering er avgjørende for trivselen.

En positiv ting med komondor er at den ikke røyter så mye. Hunderasen krever medium med pelsstell.

Komondor er ikke vanskelig å trene, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne rase. Komondor er en overfølsom hund og den er derfor lett mottagelig for lydighetstrening. Disse hundene har medium med energi og overskudd i forhold til andre raser. Hunderasen krever medium fysisk fostring.

Hundene kan i visse situasjoner fremstå som mistenkelig og på vakt ovenfor fremmede. Noen eksemplarer av denne rasen kan ha en tendens til å være litt aggressiv ovenfor andre hunder. Disse hundene har ingen overdrevne predatoriske instinkter i forhold til andre raser. Valper av denne rase kan ha en tendens til å nippe.

Disse hundene kan bjeffe mye, men dressur kan være tilstrekkelig for å forhindre problemematisk atferd. Kan oppholde seg i kaldere klima. De kan være svært lekne dersom de blir oppmuntret til det. De holder seg gjerne nær eieren og har ingen utpreget trang til å sette avgårde på egne ekspedisjoner.

Gruppering av komondor: Komondor er includert i registeret til Fédération Cynologique Internationale. De er plassert i seksjon «fårehunder» (1.1) i gruppen «bruks-, hyrde- og gjeterhunder». Fédération Cynologique Internationale ID for komondor er 53 og den ble lagt til FCI registeret 2000-04-06. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «brukshunder». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «geværhunder». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «brukshunder».

Helseproblem hos komondor: Dessverre kan noen få hunder få problemer med helsen. Komondor er en rase som lider av hoftedysplasi. Hoftedysplasi er en unormal dannelse av hoftevevet som kan medføre lammelse og smertefull leddgikt. Disse hundene kan i visse tilfeller få tarmslyng. Det kan være dødelig hos hunder. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos hunderasen.

Hundens fasong: Komondor er en stor rase. Hannene kan bli 51 til 64 centimeter høy. Hunnene er 48 til 56 centimeter høy. Hannene blir 52 til 57 kg. Hunnene blir så tung som 50 til 54 kg. Hunden har medium hengende ører. Føttene er oftest normalt lange. Komondor har en relativt vanlig kroppsanatomi. Halen er av medium lengde og hengende. Den har en ganske medium lengde på snuten. Pelsen på komondor er langhåret.

Ekstra fakta om hunden: Prognostisert levealder for en komondor er 10 til 12 år. Hunden er oftest ikke så vanskelig å lete frem på salg.

Rasebeskrivelse: Eksakte detaljer kan leses i hunderasens originale rasebeskrivelse. Ta en diskusjon med andre kjennere og av komondor når du skal velge hunderase.

Kilde: Wikipedia, internett

Send inn en bedre rasebeskrivelse av komondor

Relaterte raser

Her kan du se noen raser som kan være av interesse hvis du liker komondor:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Malteser
Malteser


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.