Kooikerhondje

Kooikerhondje

Skriv ny rasebeskrivelse

Kooikerhondje er en ypperlig hunderase til jakt. Spaniel hunder er typisk ypperlig til jakt. Bruksområdet er fuglejakt, noenlunde det samme som for settere.

Kooikerhondje kommer fra Nederland.

Kooikerhondje er en meget oppvakt hund. Mental stimulering er vesentlig for trivselen.

Kooikerhondje røyter meget mye i følge noen kilder. Hunderasen krever middels med stell av pelsen.

Kooikerhondje er verken mer eller mindre utfordrende å dressere enn sammenlignbare raser. Rasen er noe sanselig sammenlignet med mange andre hunderaser. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Rasen krever middels utholdenhetstrening.

Hundene kan i visse situasjoner fremstå som mistenkelig og på vakt ovenfor fremmede. Hundene kan muligens være bra for eldre barn. Disse hundene har ingen overdrevne predatoriske instinkter sammenlignet med andre hunderaser.

De bjeffer forholdsvis minimalt. Kan oppholde seg i kaldere klima. De kan være meget lekne dersom de blir oppmuntret til det. Har middels vandrelyst.

Kooikerhondje gruppering: Kooikerhondje er akseptert i databasen til F.C.I.. De er plassert i seksjon «apporterende hunder» (8.2) i gruppen «apporterende hunder». F.C.I. i.d. for kooikerhondje er 314 og den ble lagt til FCI registeret 2001-08-25. United Kennel Club klassifiserer rasen som «geværhunder».

Helseproblemer hos kooikerhondje: Uheldigvis kan noen av disse hundene få alvorlige helseproblemer.

Kooikerhondje fysiske trekk: Kooikerhondje er en mellomstor hund. Hannhundene er fra 36 til 41 cm høy. Tispene kan bli 36 til 41 cm høy. Hannhundene er 9 til 18 kg. Tispene blir 9 til 18 kg. Kooikerhondje har alminnelige hengende ører. Bena er typisk normalt lange. Kooikerhondje har en ganske vanlig bygd kropp. Halen er av middels lengde og hengende. Den har en ganske middels lengde på snuten. Pelsen på kooikerhondje er halvlang.

Annen informasjon om kooikerhondje: Antatt alder for en kooikerhondje er 12 til 14 år. Rasen er ganske attraktiv og nokså lett å snuse opp for salg. Kooikerhondje er også kjent som Small Dutch Waterfowl Dog, Kooikerhund. Kallenavn på engelsk på kooikerhondje er Kooikerhondje.

Rasestandard: Nøyaktige rasestandarder finner dere i den virkelige rasebeskrivelse. Start en samtale med forskjellige bedrevitere og oppdrettere av kooikerhondje hvis du er interessert i denne rasen.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en forbedret rasepresentasjon av kooikerhondje

Kooikerhondje foto

Kooikerhondje Kooikerhondje Kooikerhondje

Beslektede hunderaser

Under har vi listet opp andre hunderaser som ligner kooikerhondje:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Bassethund
Bassethund


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.