Kuvasz

Kuvasz

Skriv ny rasebeskrivelse

Kuvasz er en hyrdehund. Den passer fint til å gjete og vokte buskap.

Kuvasz kan benyttes som vakthund. De kan benyttes som angrepshunder og er i stand til å beskytte eier og eiendom.

Disse hundene kan i enkelte tilfeller ha en tendens til å slagge plenty.

Kuvasz kommer fra Ungarn.

Kuvasz er de hunderaser med høyest IQ. Dersom en slik rasehund ikke stimuleres mentalt kan den få utfordringer med å tilpasse seg.

Kuvasz røyter svært mye i følge noen kilder. Hunderasen krever middels med stell av pelsen.

Kuvasz er ikke problematisk å dressere, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne rasehund. Kuvasz er en svært sensibel hund og nøye planlagt trening er derfor obligatorisk. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Rasen trenger plenty av trening.

Noen eksemplarer av disse hundene vil som regel være mistenksomme mot ukjente og kan vise tegn på aggressivitet. Kan være noe aggressiv ovenfor andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Enkelte individer av kuvasz kan ha en tendens til å vise sterke rovdyrinstinkter. Hunder av denne rasehund kan på valpestadiet ha en tendens til å tygge.

Enkelte hunder av rasen kan bjeffe mye, men tidlig trening vil eliminere problemer i forbindelse med dette. Disse hundene kan håndtere vinter og kulde svært bra. De kan være svært lekne dersom de blir oppmuntret til det. Har middels vandrelyst. De kan godt være hjemme alene hvis de vennes til det, men her er individuelle forskjeller av vesentlig større betydning.

Klassifisering: Kuvasz er akseptert i databasen til FCI. De er plassert i seksjon «fårehunder» (1.1) i gruppen «bruks-, hyrde- og gjeterhunder». FCI merke for kuvasz er 54 og den ble lagt til FCI registeret 2000-04-06. American Kennel Club har plasert rasen i gruppen «brukshunder». United Kennel Club klassifiserer rasen som «vakthunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasen som «brukshunder».

Helse hos kuvasz: Uheldigvis kan enkelte hunder få svekket helse. Kuvasz er en rasehund som har lidelser tilknyttet hoftedysplasi. Hoftedysplasi er en av de mest studerte veterinærmedisinske forhold hos hunder. Hudproblemer er vanlig blant hunder av alle slag og heller ikke denne rasen er skånet for dette. Disse hundene kan i visse tilfeller få tarmslyng. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasen.

Kuvasz utseende: Kuvasz er en stor rasehund. Hanner når en høyde på 71 til 76 cm høy. Hunner blir 66 til 71 cm høy. Hanner blir 45 til 52 kilo. Hunner blir 32 til 41 kilo. Pelsen på kuvasz er halvlang.

Andre informasjon om kuvasz: Kuvasz er som regel ikke så problematisk å finne i dyreannonser.

Rasestandard: Korrekte opplysninger er formulert i den validerte beskrivelse av rasen. Hent inn tips fra forskjellige eiere og de som driver hundeoppdrett av kuvasz ettersom de er eksperter på rasen.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en forbedret rasepresentasjon av kuvasz

Tilsvarende hunderaser

Under vises en liten oversikt med hunderaser som har fellestrekk med kuvasz:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrier


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.