Labrador Retriever

Labrador Retriever

Skriv ny rasebeskrivelse

Labrador Retriever egner seg som politihund. Rasen passer som bombehunder og narkotikahunder i politiet.

Labrador Retriever er en førsteklasses hund til jakt. Retrivere er såkalte apporterende hunder. De hjelper jegeren med å finne og hente byttet.

Labrador Retriever ble avlet frem i England.

Labrador Retriever er noen av de hunderaser med høyest intelligens. Dersom en slik hunderase ikke stimuleres mentalt kan den få utfordringer med å tilpasse seg.

Labrador Retriever kan røyte gjennomsnittlig. Den krever minimalt stell av pelsen.

Labrador Retriever er ekstremt lettlært og ikke spesielt vanskelig å dressere. Denne hunderase kan passe som førstegangshund ved grundige forberedelser. Rasen er noe følsom sammenlignet med mange andre hunderaser. Disse hundene er svært energiske. Rasen trenger til alt overmål av fysisk trening.

Hundene er generelt ekstremt trivelig av natur, og er på ingen måte aggressiv eller reservert mot utenforstående. Normalt ikke aggressiv mot andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold. Hunder av denne hunderase kan på valpestadiet ha en tendens til å tygge på alt den kommer over.

Disse hundene kan bjeffe mye, men dressur kan være tilstrekkelig for å forhindre problemematisk atferd. Kan oppholde seg i kaldere klima. Dette er veldig lekne hunder og kan bli en god venn av familien. Har middels vandrelyst.

Gruppering: Labrador Retriever er inntatt i databasen til Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber. De er plassert i seksjon «retrivere» (8.1) i gruppen «apporterende hunder». Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber i.d. for labrador retriever er 122 og den ble lagt til FCI registeret 1987-06-24. American Kennel Club har plasert rasen i gruppen «sportshunder». United Kennel Club klassifiserer rasen som «geværhunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasen som «sportshunder».

Helsetilstand hos labrador retriever: Uheldigvis kan noen av disse hundene få alvorlige helseproblemer. Labrador Retriever er en hunderase som lider av hoftedysplasi. Det er spesiellt store og gigantstore raser som lider av hoftedysplasi. Denne rasen kan få en plage som heter PRA. Resultatet kan være at hunden blir blind. PRA er en gruppe genetiske sykdommer som kan forekomme hos enkelte hunderaser. Katarakt er en plage som kan ramme labrador retriever. Dette er en plage i øyet. Øyesykdommen hindrer passasjen av lys og kan medføre alvorlige synsproblemer. Disse hundene kan i visse tilfeller få tarmslyng. Noen får problemer med øynene.

Labrador Retriever bygning: Labrador Retriever er en stor hunderase. Hannhunder er 56 til 61 centimeter høy. Tisper når en høyde på 53 til 58 centimeter høy. Hannhunder kan veie 29 til 36 kilogram. Tisper kan veie 25 til 32 kilogram. Rasen har et potensial til å bli overvektig ved feilernæring eller mangelfull trening. Labrador retriever har alminnelige hengende ører. Bena er vanligvis normalt lange. Labrador Retriever har en muskuløs bygning. Halen er kort og hengende. Den har en ganske gjennomsnittlig lengde på snuten. Pelsen på labrador retriever er kort.

Mer informasjon om labrador retriever: Predikert alder for en labrador retriever er 10 til 12 år. Rasen er populær og lett å oppdrive på salg.

Rasens standarden: Oppdaterte rasebeskrivelser finnes tilgjengelig i denne rasens offisielle rasebeskrivelse. Høst inn råd fra erfarne hundeeksperter eller den offisielle raseklubben av labrador retriever for å få alle fakta på bordet.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en forbedret rasebeskrivelse av labrador retriever

Labrador Retriever foto

Labrador Retriever Labrador Retriever Labrador Retriever Labrador Retriever Labrador Retriever Labrador Retriever Labrador Retriever Labrador Retriever Labrador Retriever

Lignende hunderaser

Under har vi listet opp noen hunderaser som du kanskje liker hvis du likte labrador retriever:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Bichon Frise
Bichon Frise


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.