Manchester Terrier

Manchester Terrier

Manchester Terrier har dens opphav fra England. Rasen regnes for å være svært smart, og derfor er mental stimulering nødvendig og viktig for trivselsfaktorer.

Klassifikasjon: Manchester Terrier er inbefattet i grupperingen til FCI. De er plassert i seksjon «store og mellomstore terriere» (3.1) i gruppen «terriere». FCI symbol for manchester terrier er 71 og den ble lagt til FCI registeret 1987-06-24. American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «terriere». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «terriere». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «terriere».

Rasehundens anatomi: Skulderhøyde fra 38 til 41 cm på tisper, 38 til 41 cm på hanner. Vektklassen er lik for både hanner og hunner, 7-8 kg. Kort pels.

Manchester terrier røyter så mye og med sin korte pels krever den lite pelspleie sammenlignet med mange andre hunderaser. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Rasehunden trenger mye av trim.

I følge Wikipedia eller andre hundeleksikon betegnes rasehunden som hverken mer eller mindre fintfølende enn andre rasehunder.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor ukjente. Kan være aggresiv eller på vakt mot andre hunder, men her gjelder individuelle forskjeller. Valper av denne hunderase kan ha en tendens til å nippe med munnen i lek. De kan være svært lekne dersom de blir oppmuntret til det. De kan godt bo i en mindre leilighet, men har samtidig et aktivitetsbehov som tilsier at de bør få lov til å bruke energien sin, hvis ikke kan den bli destruktiv (noe som for øvrig gjelder alle underaktiviserte hunder).

Disse hundene kan bjeffe mye, men er ikke blant verstingene. Her er det også stor variasjon innad i rasen.

Et fellestrekk som gjelder de fleste invivider er derimot sensitivitet i forhold til kulde. I kuldegrader bør man derfor vurdere hundeklær eller å holde hunden innendørs eller bare kortere turer ute.

Helseproblemer hos Manchester terrier: Helse hos manchester terrier: Her er det individuelle forskjeller, og noen linjer er friskere enn andre. Det har vært registrert tilfeller av grønn stær samt andre helseproblemer som alle hunder kan rammes av.

En norsk oppdretter av Manchester terrier informerer om at rasen er generelt lite syk rase, men den har en kjent genetisk sykdom, bløder sykdommen VWD, men det har blitt hevdet at hunder med dette genet ikke blir avlet på i Norge.

Diverse info om rasehunden: Rasehunden er ikke et uvanlig syn, og det bør ikke være vanskelig å finne valper til salgs. Bli kjent med oppdretter før du eventuelt velger å kjøpe en valp. I utlandet avles det på syke individer, men oppdrettere her i landet hevder dette ikke forekommer innenlands.

Hunderase standard: Offisiell hunderase-beskrivelse er tilgjengelig på raseklubbens sider, og reflekterer den ønskelige standarden. Avvik fra standard forekommer, og kilder som Wikipedia kan inneholde andre opplysninger enn det som finnes i NKK rasebeskrivelsen. Les flere erfaringer fra flere rasekjennere og oppdrettere av manchester terrier ettersom de vet mest om rasen.

Foreslå en utbedret rasepresentasjon av manchester terrier

Manchester Terrier fotografier

Manchester Terrier Manchester Terrier Manchester Terrier

Tilsvarende rasehunder

I listen under ser du en liste med rasehunder relatert til manchester terrier:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Chihuahua
Chihuahua


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.