Miniature Schnauzer

Miniature Schnauzer

Skriv ny rasebeskrivelse

Miniature Schnauzer har sitt opphav fra Tyskland.

Miniature Schnauzer er en veldig klok rase. Mental stimulering er avgjørende for trivselen.

En positiv ting med miniature schnauzer er at den ikke røyter så mye. Disse dyrene kan kreve veldig mye pelsstell.

Miniature Schnauzer er ikke problemfylt å trene, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne rase. Miniature Schnauzer er en veldig sanselig hund og nøye planlagt lydighetstrening er derfor avgjørende. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Hunderasen krever medium utholdenhetstrening.

Hundene er oftest vennlig mot fremmede. Noen eksemplarer av denne rasen kan ha en tendens til å være litt aggressiv ovenfor andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Disse hundene har ingen overdrevne predatoriske instinkter i forhold til andre raser. Hunder av denne rase kan på valpestadiet ha en tendens til å nippe.

Enkelte hunder av rasen kan bjeffe mye, men tidlig trening vil eliminere problemer i forbindelse med dette. Kan oppholde seg i kaldere klima. Har middels vandrelyst. Hunder av denne rase kan være alene hjemme uten problemer. Disse hundene kan bo i en leilighet.

Gruppering av miniature schnauzer: Miniature Schnauzer er includert i registeret til Fédération Cynologique Internationale. De er plassert i seksjon «pinscher- og schnauzer hunder» (2.1) i gruppen «pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder». Fédération Cynologique Internationale identifikasjon for miniature schnauzer er 183 og den ble lagt til FCI registeret 2007-03-06. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «terriere». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «terriere».

Helseproblem hos miniature schnauzer: Dessverre kan noen få helseproblemer. Katarakt er en sykdom som kan ramme miniature schnauzer. Dette er en sykdom i øyet. Sykdommen krystalliserer linsen på øyet i varierende grad. Hudsykdommer er utbredt blant hunder av alle slag og heller ikke denne hunderasen er skånet for dette. Hjertefeil og hjertesykdom er en registrert sykdom blant eksemplarer av denne rase. Nyresykdom er registrert. Diabetes kan forekomme hos rasen. Cyster kan forekomme. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos hunderasen.

Hundens fysiske trekk: Miniature Schnauzer er en liten rase. Hannene er fra 30 til 36 centimeter høy. Hunnene er 30 til 36 centimeter høy. Hannene blir så tung som 5 til 9 kg. Hunnene blir så tung som 5 til 9 kg. Hunden har medium reiste ører. Føttene er oftest normalt lange. Miniature Schnauzer har en relativt vanlig bygd kropp. Halen er kort og hengende. Den har en ganske medium lengde på snuten. Pelsen på miniature schnauzer er strihåret og sjeggete i ansiktet.

Annen fakta om hunden: Hunderasen er populær og enkel å snuse opp til salgs. Andre navn på denne hunderasen Zwergschnauzer. Engelske rasenavn på hunden er Miniature Schnauzer.

Rasebeskrivelse: Nøyaktige detaljer kan leses i rasens offisielle rasespesifikasjon. Søk eksperthjelp fra andre kjennere og av miniature schnauzer før du kjøper hund.

Kilde: Wikipedia, internett

Send inn en bedre rasebeskrivelse av miniature schnauzer

Relaterte raser

Under er noen utvalgte raser som kan være av interesse hvis du liker miniature schnauzer:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Weimaraner
Weimaraner


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.