Norsk elghund

Norsk elghund

Skriv ny rasebeskrivelse

Norsk elghund er en nordlig rase (spisshunder). Chow Chow, Alaskan Malamute, Shiba Inu, Siberian Husky og Samoyed er eksempler på spisshund-raser.

Norsk elghund er en makeløs hund til jakt. Sporhunder er jakthunder som hovedsaklig benytter luktesansen når de er med på jakt. En sporhund assisterer jegeren med å spore opp byttet.

Norsk elghund kan benyttes som vakthund. De kan benyttes som angrepshunder og er i stand til å beskytte eier og eiendom.

Norsk elghund kommer fra Norge.

Rasen er sagt å være hypoallergenisk. Når man sier at en hund er allergivennlig eller hypoallergenisk betyr det ikke at den aldri vil gi en allergisk reaksjon hos allergikere, men simpelthen at man kan forvente en mildere reaksjon enn hos andre hunder. Norsk elghund kan røyte middels. Hunderasen krever middels med stell av pelsen.

Rasen er hverken mer eller mindre følsom enn andre hunderaser. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Rasen trenger omfattende av fysisk trening.

Hundene er typisk trivelig mot utenforstående. Kan være noe aggressiv ovenfor andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold.

Disse hundene kan håndtere vinter og kulde svært bra. De kan være ekstremt lekne dersom de blir oppmuntret til det.

Norsk elghund gruppering: Norsk elghund er akseptert i databasen til F.C.I.. De er plassert i seksjon «nordiske jakthunder» (5.2) i gruppen «spisshunder». F.C.I. i.d. for norsk elghund er 242 og den ble lagt til FCI registeret 1999-08-09. American Kennel Club har plasert rasen i gruppen «støvere». United Kennel Club klassifiserer rasen som «nordlig raser».

Helseproblemer hos norsk elghund: Uheldigvis kan noen av disse hundene få alvorlige helseproblemer. Norsk elghund er en hund som har vanskeligheter med hoftedysplasi. Hoftedysplasi er en av de mest studerte veterinærmedisinske forhold hos hunder. Noen får problemer med øynene. Nyresykdom er registrert. Cyster kan forekomme.

Norsk elghund bygning: Norsk elghund er en mellomstor hund. Hannhundene er 48 til 53 cm høy. Tispene kan bli 46 til 51 cm høy. Hannhundene kan veie 23 til 27 kg. Tispene blir 18 til 25 kg. Norsk elghund har alminnelige stående ører. Bena er typisk normalt lange. Norsk elghund har en noenlunde vanlig bygning. Halen er kort og kurvet. Den har en ganske middels lengde på snuten. Pelsen på norsk elghund er halvlang.

Mer informasjon om norsk elghund: Predikert alder for en norsk elghund er 12 til 15 år. Rasen er noenlunde attraktiv og nokså lett å oppdrive i annonser. Hunderasen har også andre navn, slik som Viking dog, Norsk Elghund Grå. Kallenavn på engelsk på norsk elghund er Norwegian Elkhound Grey.

Rasestandard: Oppdaterte rasestandarder er beskrevet i den autentiske beskrivelse av hunderasen. Snakk også med forskjellige bedrevitere eller raseklubber av norsk elghund for mer info.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en forbedret rasepresentasjon av norsk elghund

Norsk elghund foto

Norsk elghund Norsk elghund Norsk elghund Norsk elghund

Beslektede hunderaser

Under har vi listet opp en rekke hunderaser som du også kan være interessert i hvis du likte norsk elghund:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Newfoundlanshund
Newfoundlanshund


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.