Old English Sheepdog

Old English Sheepdog

Skriv ny rasebeskrivelse

Old English Sheepdog er en strålende gjeterhund. Koolie, Kelpie og border collie er de tre mest populære gjeterhundene på verdensbasis.

Old English Sheepdog har dens opphav fra England.

Old English Sheepdog er en svært oppvakt renraset hund. Mental stimulering er en nødvendighet for trivselen.

Old English Sheepdog kan røyte moderat. Disse dyrene kan kreve en masse pleie av pelsen.

Old English Sheepdog er verken mer eller mindre problematisk å oppdra enn sammenlignbare raser. Old English Sheepdog er en fintfølende hund og den er derfor lett mottagelig for klikkertrening. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Rasehunden krever moderat trim.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor ukjente, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig. Disse hundene har ingen overdrevne predatoriske instinkter i kontrast til andre rasehunder. Valper av denne renraset hund kan ha en tendens til å nippe med munnen i lek.

Enkelte hunder av rasen kan bjeffe mye, men tidlig trening vil eliminere problemer i forbindelse med dette. Kan oppholde seg i kaldere klima. De kan være svært lekne dersom de blir oppmuntret til det. De har ingen spesiell trang til å legge ut på lange turer og vandre langt bort fra familien.

Old English Sheepdog og kennelklubber: Old English Sheepdog er inbefattet i grupperingen til F.C.I.. De er plassert i seksjon «fårehunder» (1.1) i gruppen «bruks-, hyrde- og gjeterhunder». F.C.I. merke for old english sheepdog er 16 og den ble lagt til FCI registeret 2003-10-29. American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «gjeterhunder». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «gjeterhunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «gjeterhunder».

Helseproblemer hos old english sheepdog: Beklageligvis kan enkelte individer få dårlig helse. Old English Sheepdog er en renraset hund som har lidelser tilknyttet hoftedysplasi. Hoftedysplasi kan i tillegg gi andre uheldige bivirkninger, slik som lidelse i ryggen. Katarakt er en lidelse som kan ramme old english sheepdog. Dette er en lidelse i øyet. Øyesykdommen vil som regel redusere synsevnen hos hunder. Problemer med huden er standard blant hunder av alle slag og heller ikke denne rasehunden er skånet for dette. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasehunden.

Rasehundens anatomi: Old English Sheepdog er en større renraset hund. Hannhundene blir 56 til 61 cm høy. Tispene kan bli 51 til 56 cm høy. Hannhundene blir 27 til 29 kg i voksen alder. Tispene kan veie fra 25 til 27 kg i voksen alder. Rasehunden har store hengende ører. Beina er typisk relativt lange. Old English Sheepdog har en relativt vanlig kroppstype. Halen er kort og hengende. Snutepartiet er relativt kort. Pelsen på old english sheepdog er langhåret.

Diverse info om rasehunden: Beregnet år å leve for en old english sheepdog er 10 til 12 år. Rasehunden er relativt elsket og nokså lettvindt å finne i dyreannonser. Denne renraset hund blir også kallt Bobtail, Altenglischer Schäferhund, Antiguo Perro pastor Inglés, labbetuss. Det engelske kallenavnet på rasehunden er Old English Sheepdog.

Hunderase standard: Riktige norske standarder ligger i den originale beskrivelse av rasen. Søk rød hos flere hunde-eiere og kennelklubben av old english sheepdog for å bli klokere.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en utbedret rasepresentasjon av old english sheepdog

Old English Sheepdog fotografier

Old English Sheepdog Old English Sheepdog Old English Sheepdog Old English Sheepdog Old English Sheepdog Old English Sheepdog Old English Sheepdog Old English Sheepdog

Beslektede rasehunder

Her er en liten oversikt med rasehunder med likheter til old english sheepdog:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
West Highland White Terrier
West Highland White Terrier


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.