Otterhound

Otterhound

Skriv ny rasebeskrivelse

Otterhound er en anselig jakt hund. Sporhunder er jakthunder som hovedsaklig benytter luktesansen når de er med på jakt. Sporhunder har utmerket luktesans.

Otterhound har sitt opphav fra England.

Otterhound er en svært klok hund. Mental stimulering er av vesentlig betydning for trivselen.

Otterhound kan røyte medium. Hunderasen krever medium med pelsstell.

Otterhound er verken mer eller mindre innviklet å trene enn sammenlignbare raser. Hunderasen er noe overfølsom i forhold til mange andre raser. Disse hundene har medium med energi og overskudd i forhold til andre raser. Hunderasen trenger massevis av fysisk fostring.

Hundene er generelt svært vennlig av natur, og er på ingen måte aggressiv eller reservert mot ukjente. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Hundene kan muligens være bra for eldre barn. Enkelte individer av hunden kan ha en tendens til å vise sterke rovdyrinstinkter.

De kan bjeffe, men oftest bare av medium karakter. Kan oppholde seg i kaldere klima.

Godkjente kennelklubber: Otterhound er includert i registeret til Fédération Cynologique Internationale. De er plassert i seksjon «sporhunder» (6.1) i gruppen «drivende hunder og sporhunder». Fédération Cynologique Internationale identifikasjon for otterhound er 294 og den ble lagt til FCI registeret 1987-12-02. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «støvere». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «sporhunder». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «støvere».

Helseproblem hos otterhound: Dessverre kan noen få helseproblemer. Otterhound er en hund som har utfordringer knyttet til hoftedysplasi. Hoftedysplasi er en unormal dannelse av hoftevevet som kan medføre lammelse og smertefull leddgikt. Disse hundene kan i visse tilfeller få tarmslyng. Det kan være dødelig hos hunder. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos hunderasen.

Hundens fasong: Otterhound er en stor hund. Hannene kan bli 61 til 66 centimeter høy. Hunnene er 61 til 66 centimeter høy. Hannene blir 30 til 52 kilo tung når fullvokst. Hunnene blir så tung som 30 til 52 kilo tung når fullvokst. Hunden har svært store hengende ører. Føttene er oftest relativt lange. Otterhound har en relativt vanlig kroppsanatomi. Halen er kort og høystillt. Den har en ganske medium lengde på snuten. Pelsen på otterhound er strihåret.

Ekstra fakta om hunden: Prognostisert levealder for en otterhound er 10 til 12 år. Hunderasen kan dog være svært innviklet å lete frem i rubrikkannonser.

Rasebeskrivelse: Eksakte norske rasestandarder er oppgitt i den formelle standard. Ta en prat med andre hundeeiere og oppdrettere av otterhound før du skaffer deg en slik hund.

Kilde: Wikipedia, internett

Send inn en bedre rasebeskrivelse av otterhound

Relaterte raser

Under er et lite utvalg raser som har relasjoner til otterhound:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Chow Chow
Chow Chow


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.