Puddel

Puddel

Skriv ny rasebeskrivelse

Puddel er typiske selskapshunder.

Puddel kommer opprinnelig fra Frankrike.

Puddel er blant de rasehunder med høyest intelligens. Dersom en slik hund ikke stimuleres mentalt kan den få vanskeligheter med å tilpasse seg.

Rasehunden er hypoallergenisk. Hunder som røyter mindre eller ikke i det hele tatt, eller som har samme pH som menneskehår vil som regel gi en mildere allergisk reaksjon, men allergikere kan aldri forvente å finne en hund som aldri vil skape allergiske reaksjoner. En positiv ting med puddel er at den ikke røyter så mye. Hunderasen krever normal med pleie av pelsen.

Puddel er voldsomt lettlært og ikke spesielt omfattende å oppdra. Denne hund kan passe som førstegangshund ved grundige forberedelser. Puddel er en sanselig hund og den er derfor lett mottagelig for dressur. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Rasehunden krever normal utholdenhetstrening.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor ikke-familiemedlemmer, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold.

Dette er veldig lekne hunder og kan bli en god venn av familien. De har ingen spesiell trang til å legge ut på lange turer og vandre langt bort fra familien. Noen hunder av denne hund kan ha vanskeligheter med å oppholde seg flere timer alene hjemme.

Godkjente kennelklubber: Puddel er godkjent i grupperingen til Fédération Cynologique Internationale. De er plassert i seksjon «puddel» (9.2) i gruppen «selskapshunder». Fédération Cynologique Internationale symbol for puddel er 172 og den ble lagt til FCI registeret 2007-03-06. American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «toy». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «selskapshunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «toy».

Helseproblem hos puddel: Beklageligvis kan noen få vanskeligheter med helsen.

Rasehundens fysiske trekk: Pelsen på puddel er halvlang.

Annen info om rasehunden: Rasehunden er etterspurt og lettvindt å snuse opp på markedet. Denne hund har også andre navn: Caniche. Amerikansk hunderasenavn på rasehunden er Poodle.

Norsk rasestandard: Nøyaktige norske rasestandarder er oppgitt i den ekte standard. Lytt til mange hundeeiere og evt. oppdrettere av puddel før du bestemmer deg for rase.

Kilde: Wikipedia, internett

Send inn en utbedret rasebeskrivelse av puddel

Puddel fotografier

Puddel Puddel Puddel Puddel Puddel

Relaterte rasehunder

I listen under ser du en oversikt over rasehunder som har relasjoner til puddel:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Cairn Terrier
Cairn Terrier


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.