Mops

Mops

Skriv ny rasebeskrivelse

Mops er typiske selskapshunder.

Mops kommer fra Storbritannia.

Denne rasen har middels IQ sammenlignet med andre hunderaser.

Mops røyter meget mye i følge noen kilder. Den krever minimalt stell av pelsen.

Mops er verken mer eller mindre problematisk å dressere enn sammenlignbare raser. Rasen er hverken mer eller mindre sensibel enn andre hunderaser. Disse hundene har middels med energi og overskudd sammenlignet med andre hunderaser. Rasen krever forholdsvis minimalt trening.

Hundene er generelt meget trivelig av natur, og er på ingen måte aggressiv eller reservert mot ukjente mennesker. Normalt ikke aggressiv mot andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Disse hundene har ingen overdrevne predatoriske instinkter sammenlignet med andre hunderaser. Valper av denne rasehund kan ha en tendens til å tygge.

Disse hundene kan bjeffe mye, men dressur kan være tilstrekkelig for å forhindre problemematisk atferd. Ekstrem kulde er ikke det optimale for disse hundene. Dette er veldig lekne hunder og kan bli en god venn av familien. De har ingen spesiell trang til å legge ut på lange turer og vandre langt bort fra familien. Noen hunder av denne rasehund kan ha vanskeligheter med å oppholde seg flere timer alene hjemme. Dette er hunder som fint kan bo i leilighet.

Klassifisering: Mops er akseptert i databasen til FCI. De er plassert i seksjon «små molossere» (9.11) i gruppen «selskapshunder». FCI i.d. for mops er 253 og den ble lagt til FCI registeret 1987-06-24. American Kennel Club har plasert rasen i gruppen «toy». United Kennel Club klassifiserer rasen som «selskapshunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasen som «toy».

Helse hos mops: Øyelokk problemer kan oppstå. Noen får problemer med øynene. Hjertefeil og hjertesykdom er en registrert plage blant eksemplarer av denne rasehund. Heteslag kan forekomme, men ikke mer vanlig enn mange andre hunderaser. Problemer med åndedrettssystemet kan forekomme. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasen.

Mops utseende: Hanner når en høyde på 30 til 36 cm høy. Hunner blir 25 til 30 cm høy. Hanner er 6 til 8 kilo. Hunner blir 6 til 8 kilo. Rasen har et potensial til å bli overvektig ved feilernæring eller mangelfull trening. Pelsen på mops er kort.

Andre informasjon om mops: Rasen er attraktiv og lett å finne i dyreannonser. Mops er også kjent som Mops, Carlino. Engelsk navn på mops er Pug.

Rasestandard: Korrekte opplysninger kan dere lese i den validerte beskrivelse av rasen. Hent inn tips fra forskjellige eiere og kenneleiere av mops ettersom de er eksperter på rasen.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en forbedret rasepresentasjon av mops

Mops foto

Mops Mops Mops Mops Mops Mops Mops Mops Mops Mops Mops Mops Mops Mops

Tilsvarende hunderaser

Under har vi listet opp en liten oversikt med hunderaser med samme bruksområde som mops:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.