Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback

Skriv ny rasebeskrivelse

Rhodesian Ridgeback er en super jakthund. Sporhunder er jakthunder som hovedsaklig benytter luktesansen når de er med på jakt. Sporhunder har utmerket luktesans.

Rhodesian Ridgeback kan benyttes som vakthund. De kan trenes opp til å skremme og eventuellt angripe inntrengere.

Rhodesian Ridgeback har sitt opphav fra Sør-Afrika.

Denne hunderasen har medium intelligens i forhold til andre raser.

Rhodesian Ridgeback kan røyte medium. Den krever lite pelsstell.

Rhodesian Ridgeback er ikke problemfylt å trene, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne hunderase. Rhodesian Ridgeback er en sensibel hund og den er derfor lett mottagelig for lydighetstrening. Disse hundene har medium med energi og overskudd i forhold til andre raser. Hunderasen krever medium trening.

Noen eksemplarer av denne rasen kan ha en tendens til å være litt aggressiv ovenfor andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold.

De kan bjeffe, men vanligvis bare av medium karakter. Ekstrem kulde er ikke det optimale for disse hundene. De kan være rikelig lekne dersom de blir oppmuntret til det.

Gruppering: Rhodesian Ridgeback er includert i registeret til Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber. De er plassert i seksjon «relaterte raser» (6.3) i gruppen «drivende hunder og sporhunder». Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber identifikasjon for rhodesian ridgeback er 146 og den ble lagt til FCI registeret 1996-12-10. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «støvere». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «mynder og pariahunder». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «støvere».

Helsetilstand hos rhodesian ridgeback: Dessverre kan noen få helseproblemer. Rhodesian Ridgeback er en hunderase som har helseproblemer relatert til hoftedysplasi. Hoftedysplasi er en unormal dannelse av hoftevevet som kan medføre lammelse og smertefull leddgikt. Cyster kan forekomme.

Hundens utseende: Rhodesian Ridgeback er en stor hunderase. Hannhunder når en høyde på 64 til 69 centimeter høy. Tisper når en høyde på 61 til 66 centimeter høy. Hannhunder bruker å veie 39 til 72 kilogram. Tisper blir så tung som 29 til 32 kilogram. Hunden har medium halveis stående ører. Føttene er vanligvis heller lange. Rhodesian Ridgeback har en heller vanlig kroppsbygning. Halen er kort og hengende. Den har en ganske medium lengde på snuten. Pelsen på rhodesian ridgeback er kort.

Andre fakta om hunden: Hunden er vanligvis ikke så problemfylt å finne til salgs. Rhodesian Ridgeback blir noen ganger omtalt som Ridgeback, Lion Dog, African Lion Hound. Det engelske navnet på hunden er Rhodesian Ridgeback.

Rasebeskrivelse: Korrekte rasebeskrivelser finnes tilgjengelig på den originale rasespesifikasjon. Søk eksperthjelp fra andre hundeeksperter samt den offisielle raseklubben av rhodesian ridgeback før du kjøper hund.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en bedre rasebeskrivelse av rhodesian ridgeback

Rhodesian Ridgeback bilder

Rhodesian Ridgeback Rhodesian Ridgeback Rhodesian Ridgeback Rhodesian Ridgeback Rhodesian Ridgeback Rhodesian Ridgeback Rhodesian Ridgeback Rhodesian Ridgeback Rhodesian Ridgeback Rhodesian Ridgeback Rhodesian Ridgeback

Lignende raser

Under er noen utvalgte raser som du kanskje liker hvis du likte rhodesian ridgeback:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Shar Pei
Shar Pei


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.