Rottweiler

Rottweiler

Skriv ny rasebeskrivelse

Rottweiler egner seg som politihund. Disse hundene egner seg til politioppgaver som går på å sikre offentlig orden. De beskytter offiseren og virker avskrekkende.

Rottweiler kan benyttes som vakthund. De kan trenes opp til å skremme og eventuellt angripe inntrengere.

Rottweiler ble skapt i Tyskland.

Rottweiler er en av de raser med høyest IQ. Dersom en slik renraset hund ikke stimuleres mentalt kan den få problemer med å tilpasse seg.

Rottweiler kan røyte vanlig. Den krever lite pelsstell.

Rottweiler er ikke utfordrende å trene, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne renraset hund. Hunderasen er hverken mer eller mindre overfølsom enn andre raser. Disse hundene har vanlig med energi og overskudd i forhold til andre raser. Hunderasen trenger en masse av fysisk fostring.

Noen eksemplarer av denne rasen kan ha en tendens til å være litt aggressiv ovenfor andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold. Valper av denne renraset hund kan ha en tendens til å bite i lekesammenheng.

Disse hundene kan bjeffe mye, men dressur kan være tilstrekkelig for å forhindre problemematisk atferd.

Rottweiler og kennelklubber: Rottweiler er opptatt i registeret til F.C.I.. De er plassert i seksjon «molossere» (2.2) i gruppen «pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder». F.C.I. gjenkjenningsnummer for rottweiler er 147 og den ble lagt til FCI registeret 2000-04-06. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «brukshunder». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «vakthunder».

Helseproblemer hos rottweiler: Dessverre kan noen hunder få redusert helse. Rottweiler er en renraset hund som er plaget med hoftedysplasi. Blant de større raser er dessverre hoftedysplasi en vanlig sykdom. Hypotyreose (lavt stoffskifte) er i noen linjer et problem hos denne renraset hund. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos hunderasen.

Hundens fasong: Rottweiler er en stor renraset hund. Hannhundene kan bli 61 til 69 cm høy. Tispene kan bli 56 til 64 cm høy. Hannhundene er 43 til 59 kg i voksen alder. Tispene vil bli 39 til 54 kg i voksen alder. Hunderasen har et potensial til å bli overvektig ved feilernæring eller mangelfull trening. Hunden har medium halvt hengende ører. Føttene er typisk normalt lange. Rottweiler har en muskuløs kroppsanatomi. Halen er lang og hengende. Snutepartiet er ganske kort. Pelsen på rottweiler er kort.

Ekstra fakta om hunden: Prognostisert levealder for en rottweiler er 10 til 12 år. Hunderasen er ettertraktet og enkel å lete frem for salg.

Norsk rasebeskrivelse: Eksakte norske standarder ligger i den virkelige rasebeskrivelse. Ring til noen hunde-eiere og kennelklubben av rottweiler for å lære mer.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en bedre rasepresentasjon av rottweiler

Rottweiler bilder

Rottweiler Rottweiler Rottweiler Rottweiler Rottweiler Rottweiler Rottweiler Rottweiler Rottweiler Rottweiler

Beslektede raser

Listen under viser andre raser med likheter til rottweiler:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Miniature Pinscher
Miniature Pinscher


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.