Langhåret collie

Langhåret collie

Skriv ny rasebeskrivelse

Langhåret collie er en alle tiders gjeterhund. Til forskjell fra hyrdehunder som beskytter flokken med buskap vil gjeterhunder kunne flytte flokken.

Langhåret collie ble avlet frem i Storbritannia.

Langhåret collie kan røyte gjennomsnittlig. Hunderasen krever gjennomsnittlig med stell av pelsen.

Langhåret collie er ikke komplisert å dressere, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne hunderase. Disse hundene har gjennomsnittlig med energi og overskudd sammenlignet med andre hunderaser. Rasen trenger en mengde av utholdenhetstrening.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor fremmede mennesker, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig. Disse hundene har ingen overdrevne predatoriske instinkter sammenlignet med andre hunderaser.

Kan oppholde seg i kaldere klima.

Langhåret collie klassifisering: Langhåret collie er inntatt i databasen til Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber. De er plassert i seksjon «fårehunder» (1.1) i gruppen «bruks-, hyrde- og gjeterhunder». Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber merke for langhåret collie er 156 og den ble lagt til FCI registeret 1987-06-24. United Kennel Club klassifiserer rasen som «gjeterhunder».

Helsetilstand hos langhåret collie: Uheldigvis kan enkelte hunder få svekket helse. Denne rasen kan få en plage som heter PRA. Resultatet kan være at hunden blir blind. PRA er en gruppe genetiske sykdommer som kan forekomme hos enkelte hunderaser. Hudsykdommer er sedvanlig blant hunder av alle slag og heller ikke denne rasen er skånet for dette. I noen tilfeller er det registrert døvhet hos denne hunderase. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasen.

Langhåret collie fysiske trekk: Langhåret collie er en stor hunderase. Hannhunder er fra 61 til 66 centimeter høy. Tisper når en høyde på 56 til 61 centimeter høy. Hannhunder vil bli 27 til 34 kilo. Tisper kan veie 23 til 29 kilo. Langhåret collie har alminnelige halveis stående ører. Bena er vanligvis normalt lange. Langhåret collie har en passe vanlig bygd kropp. Halen er kort og hengende. Disse hundene har en lang snute. Pelsen på langhåret collie er langhåret.

Annen informasjon om langhåret collie: Antatt alder for en langhåret collie er 14 til 16 år. Rasen er passe populær og nokså lett å snuse opp i salgsannonser. Andre betegnelser på rasen er Collie Rough. Engelsk benevnelse på langhåret collie er Rough Collie.

Rasens standarden: Nøyaktige standarder kan snuses opp i den offisielle hunderase beskrivelse. Diskuter med erfarne hundeeiere og/eller kenneler av langhåret collie for å få mer info.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en forbedret rasebeskrivelse av langhåret collie

Langhåret collie foto

Langhåret collie Langhåret collie Langhåret collie Langhåret collie Langhåret collie Langhåret collie Langhåret collie Langhåret collie Langhåret collie Langhåret collie Langhåret collie Langhåret collie Langhåret collie

Lignende hunderaser

Under vises flere hunderaser med samme egenskaper som langhåret collie:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Chesapeake Bay Retriever
Chesapeake Bay Retriever


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.