Sankt bernhardshund

Sankt bernhardshund

Skriv ny rasebeskrivelse

Disse hundene kan i enkelte tilfeller ha en tendens til å slagge en mengde.

Sankt bernhardshund har dens opphav fra Sveits.

Denne rasehunden har moderat IQ i kontrast til andre rasehunder.

Sankt bernhardshund røyter meget mye i følge noen kilder. Rasehunden er kanskje ikke det beste valget for allergikere. Den krever beskjedent pleie av pelsen.

Sankt bernhardshund er verken mer eller mindre kinkig å oppdra enn sammenlignbare raser. Rasehunden er hverken mer eller mindre fintfølende enn andre rasehunder. Disse dyrene er ikke de mest energiske i hundeverdenen. Rasehunden krever forholdsvis beskjedent trim.

Hundene er som regel velgjørende mot ukjente mennesker. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Disse hundene har ingen overdrevne predatoriske instinkter i kontrast til andre rasehunder. Valper av denne hunderase kan ha en tendens til å nippe med munnen i lek.

Disse hundene kan bjeffe mye, men dressur kan være tilstrekkelig for å forhindre problemematisk atferd. Sankt bernhardshund passer kanskje ikke i varme klima. Disse hundene kan håndtere vinter og kulde svært bra. De har ingen spesiell trang til å legge ut på lange turer og vandre langt bort fra familien.

Klassifikasjon: Sankt bernhardshund er inbefattet i grupperingen til FCI. De er plassert i seksjon «molossere» (2.2) i gruppen «pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder». FCI I.D. for sankt bernhardshund er 61 og den ble lagt til FCI registeret 2003-10-29. American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «brukshunder». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «vakthunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «brukshunder».

Helse hos sankt bernhardshund: Beklageligvis kan enkelte få problematisk helse. Sankt bernhardshund er en hunderase som er plaget av hoftedysplasi. Hoftedysplasi kan i tillegg gi andre uheldige bivirkninger, slik som lidelse i ryggen. Problemer med huden er standard blant hunder av alle slag og heller ikke denne rasehunden er skånet for dette. Øyelokk problemer kan oppstå. Disse hundene kan i visse tilfeller få tarmslyng. Hjertefeil og hjertesykdom er en registrert lidelse blant eksemplarer av denne hunderase. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasehunden.

Rasehundens anatomi: Sankt bernhardshund er en kjempestor hunderase. Hanner blir 64 til 69 cm høy. Hunner blir 58 til 64 cm høy. Hanner er 50 til 91 kg tung. Hunner kan veie fra 50 til 91 kg tung. Rasehunden har store hengende ører. Beina er som regel meget lange. Sankt bernhardshund har en massiv kroppstype. Halen er av moderat lengde og hengende. Snutepartiet er ganske kort. Pelsen på sankt bernhardshund er halvlang.

Diverse info om rasehunden: Beregnet år å leve for en sankt bernhardshund er 8 til 10 år. Rasehunden er elsket og lettvindt å finne hos oppdrettere. Sankt bernhardshund er også kjent som St.Bernhardshund, Bernhardiner, Saint Bernard Dog, Alpine Mastiff, Talhund, Bauernhund. Engelske rasenavn på rasehunden er Saint Bernard.

Hunderase standard: Riktige hunderase beskrivelser er satt frem på den virkelige rasestandard. Les flere erfaringer fra flere rasekjennere og den norske raseklubben av sankt bernhardshund ettersom de vet mest om rasen.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en utbedret rasepresentasjon av sankt bernhardshund

Sankt bernhardshund fotografier

Sankt bernhardshund Sankt bernhardshund Sankt bernhardshund Sankt bernhardshund Sankt bernhardshund Sankt bernhardshund Sankt bernhardshund Sankt bernhardshund Sankt bernhardshund Sankt bernhardshund Sankt bernhardshund Sankt bernhardshund

Tilsvarende rasehunder

Nedenfor er en liste med en liste med rasehunder som har likhetstrekk med sankt bernhardshund:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Dobermann
Dobermann


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.