Sealyham Terrier

Sealyham Terrier

Skriv ny rasebeskrivelse

Sealyham Terrier er en førsteklasses jakthund. Jaktterriere som sealyham terrier benyttes til jakt over store deler av verden. De jakter mindre dyr som rev og kaniner.

Sealyham Terrier kommer opprinnelig fra England.

Denne rasehunden har normal intelligens i kontrast til andre rasehunder.

En positiv ting med sealyham terrier er at den ikke røyter så mye. Hunderasen krever normal med pleie av pelsen.

Sealyham Terrier er verken mer eller mindre vanskelig å oppdra enn sammenlignbare raser. Rasehunden er hverken mer eller mindre fintfølende enn andre rasehunder. Disse hundene har normal med energi og overskudd i kontrast til andre rasehunder. Rasehunden krever normal trim.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor fremmede mennesker, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Enkelte individer av rasen kan fremstå som aggressiv mot andre hunder. Hundene kan muligens være bra for eldre barn. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold. Valper av denne hunderase kan ha en tendens til å leke-bite.

Disse hundene kan bjeffe mye, men dressur kan være tilstrekkelig for å forhindre problemematisk atferd. Kan oppholde seg i kaldere klima. De kan være enormt lekne dersom de blir oppmuntret til det. De kan godt bo i en mindre leilighet.

Gruppering: Sealyham Terrier er godkjent i grupperingen til Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber. De er plassert i seksjon «små terriere» (3.2) i gruppen «terriere». Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber symbol for sealyham terrier er 74 og den ble lagt til FCI registeret 2009-03-26. American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «terriere». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «terriere». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «terriere».

Helsetilstand hos sealyham terrier: Beklageligvis kan noen få vanskeligheter med helsen. Problemer med huden er alminnelig blant hunder av alle slag og heller ikke denne rasehunden er skånet for dette. De kan få grønn stær. I noen tilfeller er det registrert døvhet hos denne hunderase. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasehunden.

Rasehundens anatomi: Hannhunder blir 23 til 28 centimeter høy. Tisper når en høyde på 23 til 28 centimeter høy. Hannhunder vil bli 10 til 11 kilogram. Tisper er 9 til 11 kilogram. Pelsen på sealyham terrier er halvlang.

Diverse info om rasehunden: Rasehunden er vanligvis ikke så vanskelig å finne på salg.

Norsk rasestandard: Riktige rasebeskrivelser finnes tilgjengelig i denne rasens offisielle rasebeskrivelse. Oppsøk mange hundeeksperter og/eller den offisielle raseklubben av sealyham terrier før kjøp av noen som helst hunderase.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en utbedret rasebeskrivelse av sealyham terrier

Lignende rasehunder

I listen under ser du noen rasehunder som du kanskje liker hvis du likte sealyham terrier:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Sankt bernhardshund
Sankt bernhardshund


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.