Korthåret collie

Korthåret collie

Skriv ny rasebeskrivelse

Korthåret collie er en super gjeterhund. Gjeterhunder har blitt trent til å adlyde verbale kommandoer såvel som plystring og kroppsspråk.

Korthåret collie har sitt opphav fra Storbritannia.

Korthåret collie kan røyte medium. Hunderasen krever medium med pelsstell.

Korthåret collie er ikke problemfylt å trene, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne hunderase. Disse dyrene er ikke de mest energiske i hundeverdenen. Hunderasen trenger haugevis av fysisk fostring.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor fremmede mennesker, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig. Disse hundene har ingen overdrevne predatoriske instinkter i forhold til andre raser.

Korthåret collie klassifisering: Korthåret collie er includert i registeret til Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber. De er plassert i seksjon «fårehunder» (1.1) i gruppen «bruks-, hyrde- og gjeterhunder». Den Internasjonale Føderasjon av Kennelklubber ID for korthåret collie er 296 og den ble lagt til FCI registeret 1987-06-24. United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «gjeterhunder».

Hundens fasong: Korthåret collie er en stor hunderase. Hannhunder kan bli 61 til 66 centimeter høy. Tisper når en høyde på 56 til 61 centimeter høy. Hannhunder vil bli 27 til 32 kilo. Tisper blir så tung som 23 til 29 kilo. Hunden har medium halveis stående ører. Føttene er vanligvis normalt lange. Korthåret collie har en passe vanlig kroppsanatomi. Halen er kort og hengende. Disse hundene har en lang snute. Pelsen på korthåret collie er langhåret.

Ekstra fakta om hunden: Prognostisert levealder for en korthåret collie er 14 til 16 år. Hunden er vanligvis ikke så problemfylt å lete frem til salgs. Andre betegnelser på hunderasen er Collie Smooth. Engelsk benevnelse på hunden er Smooth Collie.

Rasebeskrivelse: Eksakte standarder er uttrykt på den originale rasespesifikasjon. Søk eksperthjelp fra andre hundeeiere og/eller hundeoppdrettere av korthåret collie før du kjøper hund.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en bedre rasebeskrivelse av korthåret collie

Korthåret collie bilder

Korthåret collie Korthåret collie Korthåret collie

Lignende raser

Her kan du se noen utvalgte raser som ligner litt på korthåret collie:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Miniature Pinscher
Miniature Pinscher


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.