Tamaskahund

Tamaskahund

Skriv ny rasebeskrivelse

Tamaskahund er en fantastisk trekkhund. De har en utrolig utholdenhet og kan komme seg frem i de mest ekstreme forhold.

Tamaskahund er en nordlig rase (spisshunder). Spisshunder kalles også noen ganger for spits.

Tamaskahund har dens opphav fra Finland.

Tamaskahund er de rasehunder med høyest IQ. Dersom en slik hunderase ikke stimuleres mentalt kan den få vanskeligheter med å tilpasse seg.

Tamaskahund passer kanskje best for erfarne, da den kan være problematisk å oppdra. Tamaskahund er en fintfølende hund og den er derfor lett mottagelig for klikkertrening. Disse hundene er svært energiske. Rasehunden trenger mye av trim.

Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig. Disse hundene har ingen overdrevne predatoriske instinkter i kontrast til andre rasehunder.

Disse raser liker å hyle høylytt. Stamfaren gråulven hyler også, så det er kanskje ikke så rart. Disse hundene kan håndtere vinter og kulde svært bra. De kan være ekstremt lekne dersom de blir oppmuntret til det.

Helse hos tamaskahund: Beklageligvis kan enkelte få problematisk helse.

Rasehundens anatomi: Tamaskahund er en større hunderase. Hanner blir 64 til 71 cm høy. Hunner blir 61 til 69 cm høy. Hanner kan veie 30 til 45 kg tung. Hunner kan veie fra 23 til 38 kg tung. Rasehunden har mellomstore oppreiste ører. Beina er som regel noenlunde lange. Tamaskahund har en atletisk kroppstype. Halen er av moderat lengde og hengende. Den har en ganske moderat lengde på snuten. Pelsen på tamaskahund er halvlang. Tamaskahund minner om noe på en ulv.

Diverse info om rasehunden: Beregnet år å leve for en tamaskahund er 14 til 15 år. Rasehunden kan tidvis være problematisk å finne i dyreannonser. Hunderasen har også andre navn, slik som Tamaskan, Tamaskan koira, tamaskankoira. Engelske rasenavn på rasehunden er Tamaskan Dog.

Hunderase standard: Riktige hunderase beskrivelser finnes i den validerte beskrivelse av rasen. Søk rød hos flere rasekjennere eller oppdrettere av tamaskahund for å bli klokere.

Kilde: Wikipedia, internett

Foreslå en utbedret rasepresentasjon av tamaskahund

Tamaskahund fotografier

Tamaskahund Tamaskahund Tamaskahund Tamaskahund

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Skotsk terrier
Skotsk terrier


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.