Tibetansk spaniel

Tibetansk spaniel

Skriv ny rasebeskrivelse

Tibetansk spaniel er typiske selskapshunder.

Tibetansk spaniel kommer opprinnelig fra Tibet.

Tibetansk spaniel er en rikelig klok hund. Mental stimulering er av vesentlig betydning for trivselen.

Tibetansk spaniel kan røyte normal. Hunderasen krever normal med pleie av pelsen.

Tibetansk spaniel er ikke omfattende å oppdra, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne hund. Rasehunden er hverken mer eller mindre sensibel enn andre rasehunder. Disse hundene har normal med energi og overskudd i kontrast til andre rasehunder. Rasehunden krever forholdsvis beskjedent trening.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor gjester, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Normalt ikke aggressiv mot andre hunder. Ingen hunder bør være alene med barn, men rasen blir omtalt som relativt barnevennlig. Disse hundene har ingen overdrevne predatoriske instinkter i kontrast til andre rasehunder.

De kan bjeffe, men oftest bare av normal karakter. Kan oppholde seg i kaldere klima. De kan være rikelig lekne dersom de blir oppmuntret til det. Har middels vandrelyst. Noen hunder av denne hund kan ha vanskeligheter med å oppholde seg flere timer alene hjemme. De kan godt bo i en mindre leilighet.

Godkjente kennelklubber: Tibetansk spaniel er godkjent i grupperingen til Fédération Cynologique Internationale. De er plassert i seksjon «tibetiansk rase» (9.5) i gruppen «selskapshunder». Fédération Cynologique Internationale I.D. for tibetansk spaniel er 231 og den ble lagt til FCI registeret 1987-06-24. American Kennel Club har plasert rasehunden i gruppen «ikke-sportslige hunder». United Kennel Club klassifiserer rasehunden som «selskapshunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasehunden som «ikke-sportslig».

Helseproblem hos tibetansk spaniel: Beklageligvis kan enkelte få problematisk helse. Tibetansk spaniel er en hund som sliter med hoftedysplasi. Det er hoftedysplasi som er den vanligste årsaken til leddgikt i hoftene hos hunder. Denne rasehunden kan få en lidelse som heter PRA. Hunder som lider av denne lidelse kan bli blinde. Progressiv retinal atropi svekker den bilaterale degenerasjon av netthinnen.

Rasehundens utseende: Tibetansk spaniel er en hund. Hannene når en høyde på 23 til 25 centimeter høy. Hunnene er 23 til 25 centimeter høy. Hannene bruker å veie 5 til 7 kilo tung når fullvokst. Hunnene er 5 til 7 kilo tung når fullvokst. Pelsen på tibetansk spaniel er halvlang.

Andre info om rasehunden: Rasehunden er heller etterspurt og nokså lettvindt å finne på markedet.

Norsk rasestandard: Korrekte norske rasestandarder finnes i den ekte standard. Lytt til mange hundeeiere samt raseklubben av tibetansk spaniel før du bestemmer deg for rase.

Kilde: Wikipedia, internett

Send inn en utbedret rasebeskrivelse av tibetansk spaniel

Relaterte rasehunder

Nedenfor er en liste med en oversikt over rasehunder som ser ut som tibetansk spaniel:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Beagle
Beagle


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.