Ungarsk vizsla

Ungarsk vizsla

Skriv ny rasebeskrivelse

Ungarsk vizsla er en makeløs jakthund. Pointere er makeløs jakthunder. Pointeren viser hvor i lendet byttet er, og jegeren vil deretter ta over jakten.

Ungarsk vizsla kommer fra Ungarn.

Ungarsk vizsla er en meget oppvakt renraset hund. Mental stimulering er en nødvendighet for trivselen.

Ungarsk vizsla kan røyte middels. Den krever minimalt stell av pelsen.

Ungarsk vizsla er verken mer eller mindre avansert å dressere enn sammenlignbare raser. Rasen er hverken mer eller mindre fintfølende enn andre hunderaser. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer. Rasen trenger en masse av trim.

Hundene er typisk trivelig mot ukjente mennesker. Som regel vennlig ovenfor andre hunder. Hundene kan under oppsyn passe sammen med litt større barn. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold.

De kan bjeffe, men typisk bare av middels karakter. Ekstrem kulde er ikke det optimale for disse hundene. De kan være meget lekne dersom de blir oppmuntret til det.

Ungarsk vizsla og kennelklubber: Ungarsk vizsla er akseptert i databasen til F.C.I.. De er plassert i seksjon «kontinentale pointere» (7.1) i gruppen «stående fuglehunder». F.C.I. i.d. for ungarsk vizsla er 57 og den ble lagt til FCI registeret 2000-04-06. American Kennel Club har plasert rasen i gruppen «sportshunder». United Kennel Club klassifiserer rasen som «geværhunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasen som «sportshunder».

Helseproblemer hos ungarsk vizsla: Uheldigvis kan noen av disse hundene få alvorlige helseproblemer. Ungarsk vizsla er en renraset hund som har vanskeligheter med hoftedysplasi. Hoftedysplasi er en av de mest studerte veterinærmedisinske forhold hos hunder. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasen.

Ungarsk vizsla anatomi: Ungarsk vizsla er en større renraset hund. Hannhundene blir 56 til 66 cm høy. Tispene kan bli 51 til 61 cm høy. Hannhundene er 20 til 27 kg i voksen alder. Tispene blir 18 til 25 kg i voksen alder. Ungarsk vizsla har store hengende ører. Bena er typisk ganske lange. Ungarsk vizsla har en slank kroppstype. Halen er kort og høystillt. Den har en ganske middels lengde på snuten. Pelsen på ungarsk vizsla er kort.

Diverse informasjon om ungarsk vizsla: Beregnet alder for en ungarsk vizsla er 12 til 15 år. Rasen er ganske attraktiv og nokså lett å finne i annonser. Ungarsk vizsla er også kjent som Hungarian Short-haired Pointing Dog, Rövidszörü Magyar Vizsla. Det engelske kallenavnet på ungarsk vizsla er Vizsla.

Rasestandard: Riktige norske standarder ligger i den autentiske beskrivelse av hunderasen. Snakk også med forskjellige hunde-eiere og kennelklubben av ungarsk vizsla for mer info.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en forbedret rasepresentasjon av ungarsk vizsla

Ungarsk vizsla foto

Ungarsk vizsla Ungarsk vizsla Ungarsk vizsla Ungarsk vizsla Ungarsk vizsla Ungarsk vizsla Ungarsk vizsla Ungarsk vizsla Ungarsk vizsla Ungarsk vizsla Ungarsk vizsla Ungarsk vizsla

Beslektede hunderaser

Under har vi listet opp en rekke hunderaser med likheter til ungarsk vizsla:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Golden Retriever
Golden Retriever


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.