Weimaraner

Weimaraner

Skriv ny rasebeskrivelse

Weimaraner er en prima hunderase til jakt. Pointere er prima jakthunder. De lokaliserer småvillt og peker (med sitt kroppsspråk) retningen til jegeren.

Weimaraner kan benyttes som vakthund. De kan benyttes som angrepshunder og er i stand til å beskytte eier og eiendom.

Weimaraner ble avlet frem i Tyskland.

Weimaraner er en voldsomt klok rase. Mental stimulering er avgjørende for trivselen.

Weimaraner kan røyte gjennomsnittlig. Den krever minimalt stell av pelsen.

Weimaraner er ikke omfattende å dressere, og man trenger ikke nødvendigvis ha hundeerfaring for å anskaffe en hund av denne rase. Rasen er hverken mer eller mindre sanselig enn andre hunderaser. Disse hundene er svært energiske. Rasen trenger voldsomt mye av utholdenhetstrening.

Hundene kan være reservert, varsom og på vakt ovenfor ikke-familiemedlemmer, men forskjell mellom individer er ofte større enn rasemessige ulikheter. Noen eksemplarer av denne rasen kan ha en tendens til å være litt aggressiv ovenfor andre hunder. Hundene kan muligens være bra for eldre barn. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold. Valper av denne rase kan ha en tendens til å tygge på alt den kommer over.

Disse hundene kan bjeffe mye, men dressur kan være tilstrekkelig for å forhindre problemematisk atferd. Dette er veldig lekne hunder og kan bli en god venn av familien.

Gruppering av weimaraner: Weimaraner er inntatt i databasen til Fédération Cynologique Internationale. De er plassert i seksjon «kontinentale pointere» (7.1) i gruppen «stående fuglehunder». Fédération Cynologique Internationale nummer for weimaraner er 99 og den ble lagt til FCI registeret 1990-02-27. American Kennel Club har plasert rasen i gruppen «sportshunder». United Kennel Club klassifiserer rasen som «geværhunder». Canadian Kennel Club har gruppert rasen som «sportshunder».

Helseproblem hos weimaraner: Uheldigvis kan enkelte få svak helse. Weimaraner er en rase som sliter med hoftedysplasi. Det er spesiellt store og gigantstore raser som sliter med hoftedysplasi. Disse hundene kan i visse tilfeller få tarmslyng. Cyster kan forekomme. Det har også blitt registrert andre helseproblemer hos rasen.

Weimaraner fysiske trekk: Weimaraner er en stor rase. Hannene er fra 61 til 69 centimeter høy. Hunnene er 56 til 64 centimeter høy. Hannene kan veie fra 25 til 32 kg. Hunnene kan veie 23 til 29 kg. Weimaraner har store hengende ører. Bena er oftest normalt lange. Weimaraner har en til en viss grad vanlig bygd kropp. Halen er voldsomt kort og høystillt. Denne rase har en voldsomt lang snute. Pelsen på weimaraner er kort.

Annen informasjon om weimaraner: Antatt alder for en weimaraner er 10 til 12 år. Rasen er populær og lett å snuse opp på markedet.

Rasens standarden: Nøyaktige detaljer kan leses i den ekte standard. Rådfør deg med erfarne kjennere og evt. av weimaraner for korrekt info.

Kilde: Wikipedia, internett

Send inn en forbedret rasebeskrivelse av weimaraner

Weimaraner foto

Weimaraner Weimaraner Weimaraner Weimaraner Weimaraner Weimaraner Weimaraner Weimaraner Weimaraner Weimaraner Weimaraner Weimaraner Weimaraner Weimaraner Weimaraner Weimaraner Weimaraner Weimaraner Weimaraner Weimaraner

Relaterte hunderaser

Her ser du en oversikt over hunderaser som kan være av interesse hvis du liker weimaraner:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Dobermann
Dobermann


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.