Walisisk terrier

Walisisk terrier

Skriv ny rasebeskrivelse

Walisisk terrier ble skapt i Wales.

Walisisk terrier er en enormt oppvakt renraset hund. Mental stimulering er en nødvendighet for trivselen.

Hunderasen er omtalt som en hypoallergenisk rase. De som får allergiske reaksjoner av hunder bør imidlertid være oppmerksom på at en hypoallergenisk hund også kan forårsake allergiske reaksjoner. Allergens fra hunder finnes i pels, spytt, urin, slim, hårrøtter og hudceller som faller av dyret.

Walisisk terrier er verken mer eller mindre utfordrende å trene enn sammenlignbare raser. Dette er ganske energiske dyr og har ingen problemer å bli med på lange og krevende turer.

Hundene er typisk mild mot fremmede mennesker. Kan være noe aggressiv ovenfor andre hunder. Dette dyret har sine predatoregenskaper i behold. Valper av denne renraset hund kan ha en tendens til å bite i lekesammenheng.

Disse hundene kan bjeffe mye, men dressur kan være tilstrekkelig for å forhindre problemematisk atferd. De kan være enormt lekne dersom de blir oppmuntret til det. Har middels vandrelyst.

Walisisk terrier og kennelklubber: Walisisk terrier er opptatt i registeret til F.C.I.. De er plassert i seksjon «store og mellomstore terriere» (3.1) i gruppen «terriere». F.C.I. ID for walisisk terrier er 78 og den ble lagt til FCI registeret 2009-03-26. American Kennel Club har plasert hunderasen i gruppen «terriere». United Kennel Club klassifiserer hunderasen som «terriere». Canadian Kennel Club har gruppert hunderasen som «terriere».

Helseproblemer hos walisisk terrier: Dessverre kan noen få hunder få problemer med helsen. Hudlidelser er ordinært blant hunder av alle slag og heller ikke denne hunderasen er skånet for dette. Noen får problemer med øynene.

Hundens fasong: Hannhundene kan bli 38 til 41 cm høy. Tispene kan bli 36 til 38 cm høy. Hannhundene vil bli 8 til 10 kg i voksen alder. Tispene vil bli 8 til 9 kg i voksen alder. Pelsen på walisisk terrier er strihåret.

Ekstra fakta om hunden: Hunden er typisk ikke så utfordrende å lete frem for salg.

Norsk rasebeskrivelse: Eksakte norske standarder er gjengitt i den virkelige rasebeskrivelse. Ring til noen hunde-eiere og/eller avlere av walisisk terrier for å lære mer.

Kilde: Wikipedia, internett

Bidra med en bedre rasepresentasjon av walisisk terrier

Walisisk terrier bilder

Walisisk terrier Walisisk terrier Walisisk terrier Walisisk terrier Walisisk terrier Walisisk terrier

Beslektede raser

Her kan du se andre raser som kan minne om walisisk terrier:

Hunderaser
Populære raser
Finn hunderase

Finn rase
Finn en hunderase
som passer deg.

Tilfeldig rase
Collie
Collie


Hunderaser
Liste over hunderaser | Gjeterhunder | Jakthunder | Selskapshunder | Sledehunder | Politihunder | Nordlige hunderaser | Flokk-voktere | Ulvehybrider | Ulveaktig utseende | Kamphund raser | Raser i kaldt klima | Raser i varmt klima | Lekne hunderaser | Primitive raser

Popularitet
Populære hunderaser
Sjeldne rasehunder
Dyreste hunderaser

Gemytt og atferd
Barnevennlige raser
Hundevennlige raser
Vennlig mot fremmede
Høylydt bjeffing
Hylende hunderaser

Raser etter størrelse
Små hunderaser
Medium rasehunder
Store hunderaser
Gigantiske raser

Helse og rasehunder
Raser med god helse
Helseproblem raser
Allergivennlige hunder

Rase grupperinger
Norsk Kennelklubb
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hunder og hundedyr
Tamhunden
Hybride hunder
Ville hunder
Ulver
Ikke-hunder
Hunderaser   |   Finn en hunderase   |   Copyright © 2018 AlleHunderaser.com
Oppdrettere, kennelklubber og hundeeiere er den beste kilden til informasjon om hunderaser. Våre rasebeskrivelser er basert på informasjon fra flere kilder og vi tar forbehold om feil. Vennligst benytt skjema for innsendelse av ny rasebeskrivelse dersom du finner feil eller mangler ved beskrivelse av hunderaser. Snakk alltid med oppdretter og kennelklubb før du går til anskaffelse av en valp eller en bestemt hunderase. Hunder er menneskets beste venn! På hundemottak går både rasehunder og blandingshunder en usikker fremtid i møte. Dette er hunder som har mye kjærlighet å gi, men alt for mange hunder får aldri muligheten. Skal du bli hundeeier? Hvorfor ikke redde et liv og samtidig få en ny bestevenn! Finn eierløse hunder til omplassering hos Dyrebeskyttelsen.